esmaspäev, 18. märts 2013

Pardifilee ürtide ja ploomisalsaga

Neljale

Teil läheb tarvis:

  • 4 tk pardifileed
  • 2 spl mett
  • 2 tl meresoola
  • 2 tl jahvatatud kaneeli
  • 4 tk rosmariinioksa
  • 16 tk ploomi (sobivad ka kompottviljad)
  • 2 tk punast sibulat
  • 8 spl suhkrut
  • 1 dl veiniäädikat
  • 2 juppi kaneelikoort
  • 12 tk nelki
Valmistamine:

1. Lõika pardifilee rasvakihile ruudustik ja pruunista pannil mõlemalt poolt. Esmalt pruunista rasvaga poolelt.
2. Tõsta liha ahjuplaadile ja määri peale vedel mesi. Maitsesta liha kaneeli ja soolaga ning pane selle peale ja alla rosmariinioks.
3. Küpseta ahjus 90 kraadi juures umbes 30 minutit ja pane seejärel fooliumisse paariks minutiks puhkama.
4. Ploomilisandi jaoks sulata pannile jäänud pardirasvas suhkur (vähese rasva korral lisa võid).
5. Viiluta sibul, lõika ploomidest sektorid ja lisa kõik maitseainetega pannile. Kuumuta segu paar minutit.
6. Lisa veiniäädikas ja kuumuta tasasel tulel umbes 15 minutit.
7. Serveeri parti ploomisalsaga.

Kosmilist maitseelamust!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar