Teil läheb tarvis:
- 1 pakk lasenjeplaate
- 2 sl õli
- 1 tk sibul
- 100 g suitsupeekonit
- 4 küünt küüslauku
- 300 g hakkliha
- 400 g purustatud tomateid
- 2 sl tomatipastat
- 2 dl loomalihapuljongi
- 1,5 tl soola
- 0,25 tl musta pipart
- 1 tl kuivatatud basiilikut
- 50 g võid
- 1 dl jahu
- 1 l piima
- 300 g riivjuustu
- 0,25 tl valget pipart
- 0,25 tl jahvatatud muskaatpähkleid
Hakklihakastme valmistamiseks kuumuta pannil õlis hakitud sibul. Lisa ribadeks lõigatud peekon ja pruunista ka seda veidi koos sibulaga. Lisa hakkliha ning jätka pruunistamist. Maitsesta soola, pipra ja basiilikuga. Sega hulka purustatud küüslauguküüned, tomatid, tomatipasta ja puljong ning hauta 20 minutit. Juustukastme valmistamiseks sulata potis või, lisa jahu ja pruunista veidi. Lisa vähehaaval ning pidevalt segades piim, et see ei tõmbuks tükki. Kuumuta aeg-ajalt segades, kuni kaste pakseneb. Maitsesta soola, valge pipra ja muskaadiga. Lisa pool riivjuustust. Kuumuta ahi 175°C-ni. Kalla lasanjevormi põhja kõigepealt hakklihakastet ja seejärel juustukastet. Lao sinna peale üks kiht lasanjeplaate. Tee nii mitu kihti. Kõige peale raputa riivjuustu. Küpseta ahjus 40 minutit. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar