esmaspäev, 14. detsember 2009

Veiselihahautis mustade ploomidega


Neljale

Teil läheb tarvis:

  • 500 g veiseliha
  • 1 sl õli
  • 2 dl purustatud tomateid
  • 1 tk sibul
  • 1 tk lihaleemekuubik
  • 5 dl vett
  • 1 sl nisujahu
  • veidi võid
  • 150 g mustasi kuivatatud ploome
  • 1 sl äädikat (5%)
  • 0,25 tl jahvatatud kaneeli
  • 3 tera nelki
  • 1 tl suhkrut
Valmistamine:

Tükelda liha ja pruunista pannil õlis. Maitsesta soolaga ning tõsta haudepotti. Lisa purustatud tomatid ja kergelt praetud sibul, seejärel vesi koos puljongikuubikuga. Hauta pool tundi. Prae jahu võis kergelt läbi, sega vähese potist võetud puljongiga ning kalla koos pestud ja soovi korral tükeldatud mustade ploomidega potti. Hauta, kuni liha on pehme (ligi pool tundi).
Lõpuks lisa äädikas, kaneel, nelk ja suhkur ning lase 15 minutit haududa. Serveeri aurava riisi või kuumade kartulitega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar