esmaspäev, 5. aprill 2010

Baklažaanilasanje


Neljale


Teil läheb tarvis:


  • 500 g baklazaane

  • 400 g suvikõrvitsat

  • 1 sibul

  • 1-3 küüslauguküünt

  • 1 punane tsillikaun

  • 300 g hakkliha

  • 500 g tomatipüreed

  • 1 sl oliiviõli

  • mõni basiilikuoks

  • mõni tüümianioks

  • 0,5 tl soola

  • 0,5 tl pipart

  • 1-2 tl suhkrut

  • 2 sl gluteenivaba riivsaia

  • 100 g riivitud juustu

Valmistamine:


1. Pese ja viiluta baklazaan, lao viilud ahjupannile ja lase umbes 15 minutit 200-kraadises ahjus kuivada.


2. Koori ja haki sibul ning küüslauk, võta tsillikaunast seemned välja ja viiluta see.


3. Küpseta hakkliha pannil õlis, lisa sibul ja küüslauk ja kuumuta veel.


4. Lisa hakklihale tomatipüree jas lase veidi haududa.


5. Lao eelnevalt määritud ahjuvormi põhja baklazaani- ja suvikõrvitsaviilud. Raputa peale riivsaia ja kalla peale hakklihasegu. Lao kiht kihilt nii terve vorm täis, nii ety kõige peale jäävad baklazaanid.


6. Küpseta 200 kraadi juures umbes pool tundi. Veidi ennem valmimist raputa peale riivjuust.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar