esmaspäev, 5. aprill 2010

Küpsetatud kanafilee glasuuritud ürdiõuntega


Neljale

Teil läheb tarvis:
  • 400 g kanafileed
  • erinevaid salatilehti
  • 2 tk suuremat õuna
  • 150 g suhkrut
  • pisut värsket tüümiani
  • pisut värsket rosmariini
  • 1 dl palsamiäädikat
  • Worcesteri kastet
  • soola, musta pipart
  • õli
Valmistamine:

1. Prae kanafileed kuumal pannil vähese õliga ning maitsesta soola, pipra ja Worcesteri kastmega. Kui kana kipub pannil enne valmimist kõrbema, küpseta see lõpuni ahjus.
2. Mõõda väikesesse potti 100 g suhkrut, lisa 1 dl vett ning keeda kuni paksu siirupi tekkeni. Haki veidi tüümiani ja rosmariini ning lisa siirupile.
3. Koori õunad, eemalda südamikud ja lõika viljaliha 2 cm laiusteks viiludeks. Kasta viilud 2–3 minutiks keevasse siirupisse ning tõsta majapidamispaberile nõrguma.
4. Pane palsamiäädikas ja ülejäänud 50 g suhkrut kastrulisse ning keeda siirupiks. Lõika küpsetatud kanafileed 3–4 viiluks. Pane kõigi kanatükkide vahele õunaviil ning serveeri koos palsamiäädikast keedetud kastme ja rebitud salatilehtedega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar