Teil läheb tarvis:
- 12 tk lasanjeplaati
- 2 karpi tuunikala õlis
- 0,5 tk porrulauku
- 3 küünt küüslauku
- 4 spl jahu
- 0,75 l piima
- 400 g purustatud tomateid
- 0,5 tl laimi pipart
- 1 tl basiilikut
- 300 g kodujuustu
- 150 g riivijuustu
- 300 g toorjuustu
- 1 tl pestot
- veerandi laimi mahl
- 200 ml rõõsk koort
- pisut riivitud parmesani
Valmistamine:
1. Haki porru ja küüslauk ning kuumuta need õlis klaasjaks.
2. Lisa jahu ja mõne minuti pärast ka piim. Kuumuta samaaegselt segades kuni paksenemiseni. Lisa toorjuust ja rõõsk koor. Maitsesta laimi pipra, basiiliku ja soolaga. Lisa pesto ja värskelt pressitud laimimahl.
3. Aseta vormi põhja pisut kastet, lisa peale esimene kiht lasanjeplaate. Kata plaadid ühe karbi tuunikalaga, aseta peale teine plaadikiht. Lisa kodujuust ja purustatud tomateid ning nende peale järgmised plaadid. Lisa teine karp tuunikala, sellele aseta viimane plaadikiht ning kata kastmega.
4. Küpseta 210-kraadises ahjus 30 minutit. Vahetult enne valmimist lisa riivijuust ja riivitud parmesan. Lase kümme minutit fooliumi all seista.
Kosmilist maitseelamust!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar