Selleri-maisipüreesupp kanaga
Teil läheb tarvis:
- 4 tk kartulit
- 1 tk sibul
- 1 tk puljongikuubik
- 200 g kanafileed
- 1 spl õli
- 1 vars sellerit
- 200 g maisi (külmutatud)
- 2 dl rõõska koort
- 2 spl toorjuustu
- pisut soola ja pipart
Valmistamine:
1. Aseta potti tükeldatud kartulid, hakitud sibul ja seller ning külmutatud mais. Lisa potti liiter vett ja puljongikuubik ning keeda kuni kartul ja mais on pehmed.
2. Püreeri segu saumikseriga.
3. Tükelda kanafileed kuubikuteks ning pruunista pannil. Maitsesta soola ja valge pipraga.
4. Lisa kanafilee, vahukoor ja toorjuust potti ning kuumuta keemiseni, korralikult segades.
5. Soovi korral maitsesta soola ja pipraga.
Ahjusaiad sibulaga
Teil läheb tarvis:
- 4 tk sibulat
- 2 spl õli
- 1 spl vett
- 1 spl (kuhjaga) pruuni suhkrut
- 6 viilu röstsaia
- 1 dl vett
- 100 g riivitud juustu, võimalusel osa ka parmesani
- pisut soola ja pipart
Valmistamine:
1. Lõika pikuti poolitatud sibulad õhukesteks rõngasteks, hauta õli ja vee (1 spl) segus madalal kuumusel pehmeks.
2. Raputa pannile suhkur, sega kuni see on sulanud. Maitsesta soola ja pipraga.
3. Lisa vesi (1 dl), hauta madalal kuumusel, kuni vesi on aurustunud.
4. Jaota sibulasegu eelnevalt röstitud saiadele, puista üle juustuga ja aset 225-kraadisesse ahju 5 minutiks.
Neid kahte rooga saab edukalt kõrvuti serveerida või lausa koos (vt. pildilt).
Kosmilisi maitseelamusi!
Neid kahte rooga saab edukalt kõrvuti serveerida või lausa koos (vt. pildilt).
Kosmilisi maitseelamusi!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar