esmaspäev, 18. jaanuar 2010

Krevetiliblikad šokolaadikastmes


Neljale

Teil läheb tarvis:
  • 8 koorimata suurt toorest krevetti
  • 1 sl jahu
  • 1 sl kuiva šerrit
  • ühe suure apelsini mahl
  • 15 g hakitud magustamata šokolaadi
  • 2 sl oliiviõli
  • 2 peenelt hakitud küüslauguküünt
  • 2,5 cm tükk peenelt hakitud värsket ingevrit
  • 1 seemnete ja hakitud väike punane tšilli
  • pisut soola ja musta pipart
1. Koori krevetid ära, jäta sabad külge. Tee piki krevetiselga pindmine sisselõige ja eemalda must seljaveen. Pööra krevett ümber nii et selle alumine pool oleks üleval. Tee väikese terava noaga sabast ülemise osani terav sisselõige, mis ulatub peaaegu kreveti seljani välja.

2. Keera krevetid lamedalt laiali lahti. Kata maitsestatud jahuga ja tõsta kõrvale.

3. Kuumuta väikeses potis ettevaatlikult šerri koos apelsinimahlaga. Kui vedelik on soe võta pott tulelt ja sega sisse hakitud šokolaad. Sega kuni šokolaad on sulanud.

4. Kuumuta pannil oliiviõli. Prae küüslauku, ingverit ja tšillit keskmisel kuumusel 2 minutit. Tõsta vahukulbiga pannilt ja pane kõrvale. Pane krevetide lahtilõigatud pooled allapoole ja prae 2 minutit. Pööra ringi ja prae veel 2 minutit.

5. Pane küüslaugusegu uuesti pannile ja vala üle šokolaadikastmega. Keeda minut aega, sega nii, et krevetid oleksid läikiva kastmega üleni kaetud. Lisa maitse järgi soola ja pipart ning serveeri kuumalt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar