Neljale
Teil läheb tarvis:
- 4 suurt punaka riffahvena fileed
- 2 sl värskelt pressitud laimi- või sidrunimahla
- 1,2 dl oliiviõli
- 1 peeneks hakitud sibul
- 2 hakitud küüslauguküünt
- 700 g kooritud ja hakitud tomateid
- 1 loorberileht
- 0,25 tl kuivatatud punet
- 2 sl suuri kappareid
- 15 poolitatud kivita rohelst oliivi
- 2 nõrutatud konserveeritud jalapeno pipart
- pisut võid
- 3 viiluu kolmnurkadeks lõigatud tahket saia
- soola ja värskelt jahvatatud pipart
Valmistamine:
1. Laota kalafileed ühe kihina madala vormi põhja. Maitsesta soola ja pipraga, nirista üle laimimahlaga ninbg tõsta kõrvale.
2. Kuumuta suurel pannil õli ning prae sibulat ja küüslauku kuni sibul on pehme. Lisa tomatid ja keeda umbes 10 minutit, kuni segu on paks ja lõhnav. Sega aeg-ajalt.
3. Sega sisse loorberileht, pune, kapparid, oliivid ja tšilli. Lisa kala ja keeda väga madalal kuumusel umbes 10 minutit, kuni kala on pehme.
4. Samal ajal kui kala keeb, kuumuta väikesel pannil või ning prae saiakolmnurgad mõlemalt poolt kuldpruuniks.
5. Tõsta kala kuumale vaagnale, vala peale kaste ja ümbritse praetud saiakolmanurkadega. Kaunista loorberilehtedega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar