esmaspäev, 25. jaanuar 2010

Oa-gari-päts


Neljale

Teil läheb tarvis:
  • 3 dl üle öö leotatud punaseid ube
  • 1 sl võid või margariini
  • 1 peeneks hakitud sibul
  • 2 purustatud küsslauguküünt
  • pool punast paprikat
  • pool rohelist paprikat
  • 1 sl erinevaid hakitud ürte
  • 2 muna
  • 1 sl sidrunimahla
  • 5 sl gari't ehk maniokitärklist
Valmistamine:

1. Nõruta oad ja keeda pannil 15 minutit. Vähenda kiirust ja keeda veel umbes tund aega, kuni oad on pehmed. Kurna oad ja jäta vedelik alles. Kuumuta ahi 190 kraadini ja määri keeksivorm võiga.

2. Sulata või või margariin suurel pannil. Prae sibulat, küüslauku, paprikat umbes 5 minutit ja lisa ürdisegu ning maitse järgi soola ning pipart.

3. Aseta keedetud oad suurde kaussi ja tambi pudruks või purusta köögikombainis. Lisa sibula- ja paprikasegu ning sega läbi. Lase jahtuda ning seejärel sega sisse munad ja sidrunimahl.

4. Pane gari eraldi kaussi ja kalla üle sooja veega. Viie minuti pärast peaks olema gari kohev ja pehme, kui mitte, siis lisada veel vett.

5. Vala gari oa-sibulasegusse ning sega hästi läbi. Kui segu on liiga tihke, siis lisada oavedelikku. Kalla segu keeksivormi ning küpseta 35-45 minutit, kuni segu on tahknenud.

6. Lase jahutada ning serveeri paksude viiludena.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar