esmaspäev, 15. märts 2010

Prantsuse sibulapirukad


Neljale

Teil läheb tarvis:

Põhi:
  • 3 dl jahu
  • 125 g võid
  • 1 sl külma vett
Täidis:
  • 7-8 kollast sibulat
  • 2 küüslauguküünt
  • 2 sl kapparit
  • 1 sl värkset tüümianit
  • soola, pipart
  • 12 kirsstomatit
  • 1 väike purk sardiine
  • 1 dl ilma kivideta musti oliive
Kaunistuseks:
  • toorjuustu
  • tüümianit
Valmistamine:

1. Sega kokku pirukatainas ja moodusta sellest väikesed vormid (8 tk) ning tõsta umbes 30 minutitks külma.
2. Koori ja tükelda sibul ning kuumuta nõrgal tulel 15-20 minutit.
3. Tükelda küüslauk ja lisa sibulale enne kuumutamise lõpetamist.
4. Lisa kappar ja tüümian ning maitsesta soola ja pipraga.
5. Poolita tomatid ja sardiinid.
6. Jaga sibulasegu, tomatid, sardiinid ja oliivid vormidesse.
7. Küpseta 175-200 kraadi juures 20-25 minutit või kuni pirukad on helepruunid.
8. Enne serveerimist lisa üks teelusikatäis toorjuusu ja tüümianioks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar