esmaspäev, 2. august 2010

Ürdine kartulisalat peekoniga


Neljale

Teil läheb tarvis:
  • 1 kg väikeseid kartuleid
  • 200 g peekonit
  • pisut murulauku, punet, basiilikut ja peterselli
Kaste:
  • 1 küüs küüslauku
  • ühest sidrunist pressitud mahl
  • 2 tk munakollast
  • 1 dl õli
  • pisut soola ja valget pipart
Valmistamine:

1. Kastme valmistamiseks sega purustatud küüslauguküüs, pool sidrunimahlast ja munakollased saumikseriga pastaks. Nirista juurde õli, segamist samal ajal jätkates. Maitsesta ülejäänud sidrunimahla, soola ja pipraga.
2. Keeda kartulid soolakas vees pehmeks.
3. Prae väikesteks tükkideks lõigatud peekon pannil krõbedaks ja tõsta majapidamispaberile nõrguma.
4. Kurna kartulid, lase veidi jahtuda ja poolita.
5. Pane kartulid kaussi ning sega tükeldatud ürtidega. Lisa peekon. Tõsta salatile lusikaga kaste ja sega kergelt läbi.

Kosmilist maitseelamust!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar