esmaspäev, 13. detsember 2010

Kookospiimas hautatud kanafilee


Neljale

Teil läheb tarvis:
  • 400 g kanafileed
  • 250 g kooritud krevette
  • 1 tšillikaun
  • 1 dl köögivilja- või kanapuljongi
  • pisut maisitärklist
  • 300 ml kookosepiima
  • pisut värsket ingverit
  • 200 g riisi
  • 1 tk laim
  • 1 pott värsket sidrunmelissi
  • pisut soola ja õli
Valmistamine:

1. Tükelda kanafilee ribadeks. Pruunista pannil ning lisa puhastatud ja hakitud ingver ning tšilli, seejärel kuumuta läbi.
2. Järgnevalt vala juurde kookospiim ja puljong. Lase keema ja vajadusel paksenda väheses vees lahustatud maisitärklisega. Maitsesta vajadusel soolaga. Vahetult enne valmimist lisa krevetid ja kuumuta veel korra keemiseni.
3. Koori laimidelt juurviljakoorimisnoaga roheline kooreosa ning tükelda see omakorda peenteks ribadeks.
4. Keeda riis soola ja laimimahlaga maitsestatud vees peaaegu valmis ning kurna ja jäta nõrguma.
5. Suurel pannil kuumuta väheses õlis laimikooreribad ning lisa riis. Prae kuni riis on serveerimiseks sobiliku temperatuuriga ning sega hulka hakitud meliss. Serveeri koos kana- kookosekastmega.

Kosmilist maitseelamust!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar