esmaspäev, 6. detsember 2010

Pastinaagi-sellerisupp praetud seentega

Neljale

Teil läheb tarvis:
  • 1,5 l köögiviljapuljongi
  • 2 tk pastinaaki
  • 2 vart sellerit
  • 2 tk hapukamat õuna
  • 200 ml vahukoort
  • 1 tk sibulat
  • 2 sl võid
Serveerimiseks:
  • 200 g seeni (sobivad ka šampinjonid)
  • 1 tk sibulat
  • võid
  • tilli
  • pisut soola ning pipart
  • pisut oliiviõli
Valmistamine:

1. Prae wok-pannil hakitud sibul, pastinaak ja sellerivarred võis.
2. Lisa puljong ja tükeldatud õunad ning keeda, kuni pastinaak on peaaegu pehme.
3. Lisa vahukoor ja keeda veel 5–10 minutit, kuni kõik köögiviljad on pehmed.
4. Purusta kogu segu saumikseriga ning aseta pliidile sooja tagasi.
5. Niikaua prae sibul ja seened võis pruuniks. Maitsesta soola ja pipraga.
6. Serveeri kausitäis suppi praetud seente, maitserohelise ja paari tilga oliiviõliga.

Kosmilist maitseelamust!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar