Teil läheb tarvis:
- 4 tk tuurafileed
- oliiviõli
- soola ja musta pipart
- 50 g purustatud mandleid
- 50 g purustatud sarapuupähkleid
- 1 kaun tšillit
- 2 tk tomatit
- 1 tk punast paprikat
- 1 spl šerriäädikat
- 0,5 tl soola
- 2 spl oliiviõli
1. Kastme jaoks rösti kuival pannil pidevalt segades mandlid ja pähklid. Lase jahtuda.
2. Haki küüslauk ja võta tšillikaunal seemned välja. Koori tomatid, eemalda seemned ning lõika viljaliha kuubikuteks. Rösti paprikakaun, seejärel koori ja eemalda seemned ning haki paprika peeneks.
3. Sega blenderis mandlid, pähklid, küüslauk, tšilli, tomatid, paprika ja äädikas 0,5 tl soola ning 2 sl oliiviõliga ühtlaseks. Lisa pidevalt segades veel nii palju õli, et tekiks paks kaste. Vajadusel maitsesta ja aseta jahedasse.
4. Määri kala oliiviõliga ning aseta küpsetuspaberiga kaetud ja oliiviõliga määritud pannile. Purusta peale musta pipart ja soola. Aseta 180-kraadisesse ahju ja küpseta 10 minutit.
5. Serveeri kala kastme ja praetud kartulite. Kõrvale sobib ka lehtpeet.
Kosmilist maitseelamust!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar