esmaspäev, 28. märts 2011

Kaheksa kihi vorm

Kuuele

Teil läheb tarvis:
  • 200 g nuudleid
  • 500 g veisehakkliha
  • 400 g purustatud tomateid
  • 2 küünt küüslauku
  • 250 g hapukoort
  • 200 g toorjuustu
  • 1 dl piima
  • 1 tk väikest sibulat
  • 150 g spinat
  • 1 spl või
  • 2 dl riivjuustu
  • pisut basiilikut
  • suhkrut, soola ja musta pipart
Valmistamine:

1. Keeda nuudlid pakendil oleva juhise kohaselt pehmeks, nõruta.
2. Pruunista hakkliha. Sega hulka purustatud tomatid, hakitud basiilik. Maitsesta suhkru, purustatud küüslaugu, soola ja pipraga. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja hauta 5 minutit.
3. Mikserda ühtlaseks hapukoor ja toorjuust. Sega hulka piim ja hakitud sibul.
4. Laota võiga määritud ahjuvormi põhja pool nuudlitest, pool hakklihasegust ja pool koore-toorjuustusegust. Torka kahvli või noaga kihid läbi, siis imbub kooresegu allapoole.
5. Laota peale võis läbikuumutatud spinat. Tõsta vormi ülejäänud nuudlid ja lihasegu. Kata fooliumiga ja küpseta 175-kraadises ahjus 45 minutit.
6. Määri peale ülejäänud koore-toorjuustu segu ja raputa riivjuust. Küpseta veel 10 minutit. Lase enne serveerimist 10 minutit seista.

Kosmilist maitseelamust!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar