kolmapäev, 19. oktoober 2011

Sushi

Neljale

Teil läheb tarvis:
  • 6 tk norilehte
  • 250 g sushiriisi
  • 200 g makrat
  • 100 g punast kalamarja
  • pisut wasabit
  • 1 dl sojakastet
  • 1 tk pikk kurk
  • 1 tk avakaado
Valmistamine:

1. Pane sushiriis vette ja hakka seda näppude vahel puhastama, aeg-ajalt vett vahetades, kuni vesi on läbipaistev. Seejärel aseta sushiriis vahekorras 1:1 vette keema. Keeda seni kuni vett enam oluliselt potti alles pole jäänud. Lase riisil jahutuda.
2. Aseta norileht bambusmatile nii, et läikiv pool jääks alla. Hakka katma seda umbes poolesentimeetrise kihiga, jättes ühe serva katmata, kust hiljem seda rullima hakata.
3. Kata riisikiht kohati õrnalt wasabiga, mille järel saab lisada ülejäänud hakitud komponendid.
4. Rulli bambusmati abil sushitorud kokku ja lõika seejärel suukohasteks tükkideks.
5. Sushit süüakse enamasti pulkade abil ning kastetakse enne sojakastme sisse.

Joogisoovitus: China Plum Wine

Valmistusaeg: u 60 min.

Kosmilist maitseelamust!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar