kolmapäev, 19. oktoober 2011

Krõbe kartulipirukas

Kaheksale

Teil läheb tarvis:
  • 1 kg kartuleid
  • 3 tk muna
  • 500 g lehttainast
  • 4 dl kohvikoort
  • 1 spl sinepit
  • 1,5 tl soola
  • 0,5 tl jahvatatud musta pipart
  • 1 dl riivjuustu
Valmistamine:

1. Koori kartulid ja lõika viiludeks (mida peenemad viilud, seda kiiremini pirukas valmib).
2. Lõika lehttaignast välja vastav osa, nii et kaetud oleksid ka vormi servad.
3. Vahusta kõik ülejäänud komponendid peale riivjuustu.
4. Aseta kartulid lehttaignale ja kalla üle vahustatud seguga.
5. Küpseta ahju alaosas 200 kraadi juures 50-60 minutit (keedetud kartuleid kasutades 30 minutit). Mõni minut enne valmimist kata riivjuustuga.
6. Peale valmimist lase mõnda aega pirukal seista.
7. Soovi korral võib lisada ka hakkliha.

Joogisoovitus: hapupiim.

Valmistusaeg: u 90 min.

Kosmilist maitseelamust!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar