esmaspäev, 2. jaanuar 2012

Kreemjas lõhesupp

Neljale

Teil läheb tarvis:
  • 1 l vett
  • 5 tk kartulit
  • 1-2 tk porgandit
  • 2 tk varssellerit
  • 500 g lõhefileed
  • 1 spl jahu
  • 3,5 dl rõõska koort
  • 2 tk munakollast
  • 2 dl hapukoort
  • 1,5 dl valget kuiva veini
  • pisut hakitud peterselli
  • 0,5 dl hakitud murulauku
  • 100 g krevette
  • pisut soola
  • pisut puljongimaitseainet
Valmistamine:

1. Puhasta ja koori kartul, porgand ja varsseller ning lõika kuubikuteks.
2. Keeda köögiviljad ja maitsesta soolaga.
3. Sega omavahel jahu ja rõõsk koor (vältida tükke), lisa supile ja keeda umbes 5 minutit.
4. Sega munakollane hapukoore ja valge veiniga ning sega ettevaatlikult supile.
5. Lõika lõhefilee kuubikuteks ja lisa supile. Keeda 3-5 minutit ja maitsesta murulaugu, peterselli ning puljongi maitseainega.

Valmistusaeg: u 60 min.

Kosmilist maitseelamust!

1 kommentaar: