Teil läheb tarvis:
- 2 tl köömneid
- 3 tl kardemoniseemneid
- 2 tl koriandriseemneid
- 1 tk kaneelikoort
- 1 tk sibulat
- 1 küüs küüslauku
- 1 tk apelsini
- 800 g lambaliha
- pisut tšillipulbrit
- 3 tl paprikapulbrit
- 1 peotäis granaatõunaseemneid
- pisut soola ja pipart
1. Kuumuta kuival pannil mõni minut vürtse ja katki murtud kaneeli, et aroomid vallanduksid. Seejärel uhmerda peenemaks.
2. Haki sibul ja küüslauk ning tõmba apelsinist mõned õhukesed koored. Pruunista lihatükid õlis ja lisa siis hakitud sibul, küüslauk ja kõik maitseained. Kuumuta segades mõni minut. Kalla juurde apeslinimahl ja vesi või puljong ja hauta mõõdukas kuumuses kaane all kuni liha pehmenemiseni.
3. Veidi enne valmimist lisa keedetud läätsed. Serveeri toitu riisi ja granaatõunaseemnetega ning näiteks mündiga maitsestatud jogurtikastmega.
Kosmilist maitseelamust!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar