esmaspäev, 8. november 2010

Praetud lõhefilee ananassisalsaga


Neljale

Teil läheb tarvis:
  • 400 g lõhefileed
  • 1 tl sidrunimahla
  • 1 tl hakitud sibulat
  • 0,5 tl purustatud küüslauku
  • 0,5 tl musta pipart
  • pisut oliiviõli
Ananassisalsa:
  • 1 tl võid
  • 1 spl hakitud sibulat
  • 1 spl hakitud ingverit
  • 1 spl hakitud tšillit
  • 300 g ananassi
  • 1 dl apelsinimahla
  • 1 spl hakitud piparmündilehti
  • 1 spl basiilikut
  • 0,5 tl karrit
Valmistamine:

1. Puhasta lõhefilee luudest ja lõika neljaks ühesuuruseks tükiks. Piserda fileedele sidrunimahla ning raputa üle pipra, sibula ja küüslauguga, lase 15 minutit seista.
2. Sel ajal, kui kala maitsestub, valmista ananassisalsa. Selleks kuumuta potis võis hakitud sibulat, ingverit ja tšillit (prae kergelt, ära pruunista).
3. Lisa apelsinimahl ja lase 5 minutit keeda.
4. Lisa ka ananass, ürdid ja karripulber, seda ja võta pott kohe pliidilt ning jäta kaane alla seisma.
5. Prae kuumal pannil vähese oliiviõliga lõhefileed. Pruunista kalad mõlemalt poolt ning pane seejärel ahju 180° juurde 5 minutiks küpsema. Serveeri kohe koos sooja ananassisalsaga.

Kosmilist maitseelamust!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar