esmaspäev, 21. juuni 2010

Mahlane BBQ-karbonaad mustika-küüslaugumarinaadis

Neljale

Teil läheb tarvis:



LIHA

800

gseakaelakarbonaad
MARINAAD
1purkSalvesti mustikamehu (lastetoidu letist)

Santa Maria grillli Allround

sool, pipar
SALAT
250gKirsstomatid

pikk kurk
1tkJääkapsas
1tksibul

veerand sidrunit
3splviinamarjaseemneõli
0.5tlsuhkur

sool, pipar
ADžIKA
4küüntKüüslauk
1tkväiksem punane paprika
1tkväiksem varsseller koos lehtedega
100gvärske punane tšillipipar koos seemnetega
1.5dlVärske hakitud koriander
2dlhakitud värske till
0.3dlPunase veini äädikas

sool

Liha

1. haki küüslauk peeneks
2. sega grillõli ja mustikamehu, maitse peaks olema vahekorras, et oleks tunda mustika maitset ja, et grilliõli maitse oluliselt ei domineeriks, aga oleks tunda.
3. lõika lihast umbes 2 cm paksused viilud.
4. lao kihiti: liha, sool, pipar, küüslauk, mehu ja grilliõli segu. Kui segu järgi jääb, siis vala umbes nii palju peale, et liha täielikult ära kataks.

Enne grillimist lase lihal umbes tund seista toasoojas, et grillile pannes ei oleks liha temperatuuri muutus väga suur.Liha keera grillil ainult ühe korra. Kui grillitava poole peale on tekkinud ilus pruun kiht, siis võid liha keerata- mõlemalt poolt umbes 8 minutit. Selle jaoks peaks olema süsi parajalt kuum, muidu liha ainult kuivab.
Pärast küpsemist pane liha fooliumisse (läikiv külg liha poole) ja lase järelküpseda umbes 10-15 minutit. Kui sa seda teed, siis võid seda mehu ja grilliõli segu ka natuke juurde lisada.

Salat

1. rebi jääkapsas tükkideks
2. lõika kirsstomatid pooleks
3. tükelda kurk parajateks viiludeks
3. lõika sibul rõngasteks
4. sega väikeses kausis viinamarjaseemneõli sidrunist pigistatud mahla ja suhkruga
5. sega jääkapsas, kirsstomatid, kurk, sibul ja õlisegu.
6. peale taldrikule serveerimist raputa salatile peale soola ja pipart vastavalt maitsele

Adžika

1. peenesta küüslauk kergelt köögikombainis
2. lisa tšillipipar, paprika ja hakitud maitseroheline- haki köögikombainis peeneks
3. kalla segu kaussi ning lisa äädikas ja sool
4. kata toidukilega ja lase enne purki panemist üle öö seista.
5. tõsta purki ja säilita külmikus - adžika on parim peale mõne päeva seismist.

Kosmilist maitseelamust!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar